Explosies bij winkelcentrum in Arnhem; wie herkent de daders?


ARNHEM – Bij de politie kwamen in de vroege ochtend van vrijdag 9 juni, rond 03:45 uur, meldingen binnen van harde knallen bij een winkelcentrum aan het Elderveldplein in Arnhem. Uiteindelijk bleek er sprake van twee explosies. Een nacht eerder werden er in hetzelfde winkelcentrum ook al twee verdachte pakketjes aangetroffen.

Of de aangetroffen pakketjes verband houden met de explosies, maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van het politieonderzoek. Wat we inmiddels weten is dat ook de verdachte pakketjes een inhoud hadden waarmee je een explosie zou kunnen veroorzaken. Dat gebeurde niet. Eén nacht later dus wel, op twee plekken. Beide nachten is er gelukkig niemand gewond geraakt.

Bij één horecagelegenheid waar een explosie plaatsvond, werd eerder al een verdacht pakketje gevonden. Bij de andere horecagelegenheid niet.

Wie herkent de daders?

Het politieonderzoek loopt volop en de politie vraagt getuigen nadrukkelijk om zich te melden. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, is welkom en kan net dat ontbrekende puzzelstukje zijn. Van beide nachten is bewakingsbeeld beschikbaar. De politie hoopt dat iemand meer kan vertellen over de daders. De foto is van de eerste nacht. Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wie zijn deze getuigen?

De politie is nog op zoek naar getuigen van beide incidenten. Specifiek zoekt de politie nog een getuige in een lichtblauw shirt die op 9 juni zijn hond uitliet en een hardloper met opvallend gele schoenen, die rondom het tijdstip van het plaatsen van de explosieven op 9 juni in het winkelcentrum was. De politie hoopt dat deze getuige zich meldt via 0900-8844.

Bel bij verdachte situaties

De politie begrijpt dat de impact van de explosies groot is om de directe omgeving van het winkelcentrum. Zowel het opsporingsonderzoek als surveillance rond het winkelcentrum hebben onze prioriteit. Bewoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties direct te bellen. Dat mag via 112.

Deel dit artikelhttps://112arnhem.nl/explosies-bij-winkelcentrum-in-arnhem-wie-herkent-de-daders