Een fijne kimono is eigenlijk een onmisbaar item voor jou als bruid. Het is namelijk heerlijk om deze kimono op de ochtend van de bruiloft te dragen, maar ook ’s avonds of de ochtend na de bruiloft heb je hier nog wat aan. Bovendien kan de kimono een leuke herinnering zijn aan jullie bruiloft, zeker als je voor een kimono met een tekst kiest. 

Natuurlijk draag je als bruid tijdens je bruiloft een waanzinnige trouwjurk, maar wat trek je eigenlijk aan voordat je in je droomjurk stapt? Veel bruiden kiezen voor een mooie kimono. Niet zo gek, want dit is leuk en ook nog eens heel praktisch!

Waarom draag je een kimono als bruid?

De meeste bruiden willen vooral een kimono voor de ochtend van de bruiloft omdat het zo ontzettend leuk staat. De kans is groot dat jullie fotograaf al wat foto’s komt maken van alle voorbereidingen. Hoe leuk is het dan als je een chique of juist kleurrijke kimono draagt in de stijl van jullie bruiloft? Helemaal leuk is het wanneer je ook nog eens een tekst aan je kimono toevoegt, zoals bijvoorbeeld ‘bride’, ‘Mrs’ of jullie trouwdatum.

Naast dat een kimono zo leuk staat, is hij ook gewoon heel handig. Op de ochtend van de bruiloft wil je namelijk geen kleding aan die voor randjes in je huid kan zorgen. Een strak hemdje, sokken of een bh kunnen gemakkelijk zichtbaar blijven in je huid. Dit staat een beetje gek als je je trouwjurk eenmaal aan hebt. Om zichtbare lijnen te voorkomen, is het dus slim om loszittende kleding te dragen op de ochtend van de bruiloft. In plaats van een kimono kun je als bruid natuurlijk ook een mooie badjas uitkiezen om aan te trekken. Zeker in de wintermaanden is een warme, zachte badjas hartstikke fijn.

Kimono samen met je bruidsmeisjes dragen

Nóg leuker is het natuurlijk om niet alleen zelf een kimono te dragen, maar er ook een aan je beste vriendinnen te geven die jou vergezellen op de ochtend van de bruiloft. Je kunt als cadeautje gepersonaliseerde kimono’s laten maken met de namen van je vriendinnen erop of een leuke tekst zoals ‘Team Bride’. Eventueel zou je ook jullie trouwdatum toe kunnen voegen. Jullie kunnen gaan voor kimono’s in dezelfde kleur, maar het kan ook leuk zijn om als bruid een witte kimono te dragen en een ander kleurtje voor je vriendinnen uit te kiezen. Dit zou bijvoorbeeld een kleur kunnen zijn uit het kleurenpalet van jullie bruiloft. Zeker weten dat dit prachtige plaatjes oplevert!