Er is iets aan pastasalades dat gewoon nooit verveelt. Al sinds onze studententijd zijn we er dol op: snel, vullend en altijd lekker – zelfs als ‘ie al een tijdje staat. Maar inmiddels zijn we geen 19 meer en willen we wel iets meer dan penne met tonijn uit blik.
In onze twintigerjaren is de pastasalade met ons meegegroeid. Denk: burrata, geroosterde groenten, meloen of een kneep citroen voor die zomerse frisheid. Want als de temperatuur stijgt en je geen zin hebt om te koken, is een koude pastasalade de redder van elke zomeravond.
Onze favoriete pastasalades
Of je ’m nu meeneemt naar het park of serveert bij een balkonborrel: deze pastasalades hitten altijd. Liever een Aziatische smaak? Dan is de virale gyzozasalade wel wat voor jou.
Burrata, perzik en krokante ham
Even eerlijk, beter dan dit wordt het toch niet?
Aziatische zalm
Oké, dit is een beetje een cheat met de parelcouscous. Toch is dit echt de favoriete salade van NSMBL’s Karlijn.
Groene pastasalade
Zin in een flinke dosis groente? Dit recept van Pien is daar perfect voor.
Met komijnboter, yoghurt en dille
Elke keer als Lynn van der Vorst met een nieuw recept komt, zijn wij om. Zo ook met deze pastasalade.
Deze tafel-BBQ van Lidl kun je zelfs op het allerkleinste balkon aansteken
https://www.nsmbl.nl/warme-dagen-op-komst-dit-zijn-onze-favoriete-pastasalades/