dit zijn 3 gezonde alternatieven


Een havercappucino, flat white of toch maar een americano? Koffie is een van de meest gedronken drankjes in Nederland. Velen van ons staan er mee op, gaan om elf uur ‘s ochtends een bakkie halen bij de koffiezaak op de hoek of genieten ervan op het terras in de zon. Het is algemeen bekend dat koffie niet het meest gezonde drankje voor je is, en er zijn ook veel mensen die het niet eens lekker vinden. Gelukkig zijn er altijd nog verschillende alternatieven.

Come on, get me a cup of coffee.

Alternatieven voor koffie

Koffie is niet het meest gezonde drankje om te drinken. De cafeïne in koffie kan zorgen voor meer stress, maagzuur en hoofdpijn: niet bepaald dingen die je graag wil voelen. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die stoppen met het drinken ervan. Is het nog een onschuldig bakkie pleur of is het tegenwoordig omgetoverd in een geaccepteerd geestverruimend middel?

Er zijn weinig voordelen te benoemen van koffie, alleen dat het soms een wake up call in de ochtend kan zijn. Er zijn een aantal gezonde alternatieven waar we tegenwoordig uit kunnen kiezen, zodat we die hoofdpijn en maagzuur achterwege kunnen laten.

Chicorei

Chicorei is misschien een woord dat je nog nooit bent tegengekomen. Het is een wortelsoort die gebrand wordt, waar decafé koffie van gemaakt wordt. Het is dus een luxueuze naam voor een cafeïnevrije koffie. Houd je niet van de smaak van koffie, dan is dit niet het juiste alternatief voor jou, maar hij behoort zeker wel tot het lijstje.

Matcha

Een van de meest bekende alternatieven voor koffie is matcha. Er zit nog steeds cafeïne hierin, maar minder en het is een stuk gezonder voor je. Op veel plekken kun je al een matcha latte bestellen en de meeste mensen vinden het ook nog eens lekkerder dan een bakkie koffie.

Golden milk

De naam geeft niet veel vrij, maar dit drankje wordt steeds populairder in Engeland en de Verenigde Staten. Het is een mix van kurkuma, kaneel, gember en zwarte peper, wat gemixt wordt met melk. Mega gezond en ook nog eens lekker. Kurkuma is het kerningrediënt en is ontstekingsremmend en een anti-oxidant.

Shocking! Dit doet cafeïne (na jouw lekkere kop koffie) met je lichaam

Reageer op artikel:

Stoppen met koffie drinken: dit zijn 3 gezonde alternatieven

https://www.nsmbl.nl/stoppen-met-koffie-drinken-dit-zijn-3-gezonde-alternatieven/