Deze sterrenzaken in Nederland hebben een heerlijk terras


De zomer heeft ons land eindelijk bereikt en dat betekent dat we massaal plaatsnemen op het eerste terras dat we tegenkomen. Een bitterbal en ijskoud roseetje voldoen prima, maar het is natuurlijk helemaal mooi als er een beetje goed eten uit de keuken komt. Daar hoef je op deze terrassen niet over te twijfelen. Dit zijn namelijk vijf sterrenrestaurants waar je heerlijk buiten kunt eten.

Denk jij bij een sterrenrestaurant aan een stijve sfeer en harde witte tafellakens? Think twice.

Sterwaardig eten onder de sterren

Hier zit én eet je heerlijk.

Aan de Poel** in Amstelveen

Aan de rand van het Amsterdamse Bos zit Aan de Poel, een tweesterrenrestaurant met chef Stefan van Sprang aan het roer. Ga lekker aan een van de ronde tafels op hun terras zitten en geniet van het uitzicht over de Poel. Zo ben je je al helemaal ontspannen voordat je überhaupt op de kaart hebt gekeken. Die bestaat overigens uit seizoensgebonden gerechten die volgens Michelin het omrijden waard zijn. Omdat de kaart elke drie weken wisselt, heb je altijd een goed excuus om terug te gaan. Er is hier altijd iets nieuws te proeven!

LIZZ* in Gouda

Chef Remco Kuijpers neemt je bij LIZZ onder zijn vleugels terwijl je in de binnentuin geniet van zijn vijfgangenmenu. De keuken kent Aziatische invloeden en bestaat uit heerlijke gerechten zonder al te veel poespas. Comfort dining op hoog niveau, zoals ze het zelf omschrijven. De binnentuin van LIZZ is een prachtige plek, helemaal in het voorjaar als alle flora in bloei staat. Je eet aan met biologisch grof linnen gedekte tafels tussen het groen. Dit is een Gouds oase. Tip: het restaurant is onderdeel van boutiquehotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda, dus heb je geen zin meer om te reizen na een uitgebreid diner? Blijf lekker een nachtje slapen!

Processed with VSCO with a4 preset

De Kas* in Amsterdam

Bij restaurant De Kas dineer je in, je raadt het al, een grote kweekkas. Dit eco-friendly restaurant is al jaren een Amsterdamse favoriet en dat zag Michelin ook. Je luncht of dineert hier aan rustiek gedekte tafels, terwijl de chefs in de keuken koken met producten uit hun eigen moestuinen in Amsterdam en de Beemster. Het is niet voor niets dat ze niet alleen een reguliere ster hebben, maar ook een groene. Alles wat ‘s ochtends wordt geoogst, ligt diezelfde dag op je bord!

De Treeswijkhoeve** in Waalre

Brabantse gezelligheid en gastvrijheid! Dat is precies wat je bij De Treeswijkhoeve in Waalre kan verwachten. Al bijna 25 jaar zorgen tweesterrenchef Dick Middelweerd en zijn (gast)vrouw Anne-Laura voor culinair vuurwerk. Het restaurant zit in een oude boerderij met aan de achterkant een zonnig terras, waar je terechtkunt voor een sterrenlunch. Diner serveren ze alleen binnen, dus des te meer reden om voor beide een keer om te rijden!

De Swarte Ruijter* in Holten

Aan de rand van nationaal park de Sallandse heuvelrug, verscholen in de natuur, ligt restaurant De Swarte Ruijter. Hier ervaar je de liefde voor de natuur en de omgeving van chef-kok Erik de Mönnink uit eerste hand. En op een prachtig terras, waar veel ruimte, veel licht en het schitterende uitzicht over het bos jouw lunch of diner helemaal sterwaardig maken. Ze werken er met producten en producenten uit de regio, zoals Wijngoed Gelders Laren, waarmee ze een heerlijke eigen witte wijn hebben gemaakt. Die wil je geproefd hebben. Helemaal met je bolletje in de zon!

Maken de sterren je niets uit, maar wil je wel lekker aan het water zitten? Dan hebben wij hier een groot overzicht van de fijnste terrassen aan het water. 

Reageer op artikel:

Uitpakken met een sterrendiner? Deze zaken hebben een heerlijk terras

https://www.nsmbl.nl/uitpakken-met-een-sterrendiner-deze-zaken-hebben-een-heerlijk-terras/