Designer of standaard trouwring – Bruid & Bruidegom Online


Je trouwring is één van de belangrijkste onderdelen van je huwelijk. Als je dol bent op exclusiviteit en graag een kwalitatief goede trouwring wilt, heb je ongetwijfeld al eens gedacht aan designer trouwringen. Maar welke soort trouwringen zijn er nog meer? En wat kost dat nou eigenlijk? Wat is het verschil tussen een designer en een collectie trouwring? Lees het allemaal in dit artikel.

Designer of collectie trouwring?

Foto: Cober.nl

Wat is een designer trouwring?

Designer trouwringen zijn erg bijzonder binnen de wereld van trouwsieraden, deze ringen bestaan uit unieke ontwerpen, vakmanschap en vaak hogere prijskaartjes. In tegenstelling tot collectie trouwringen die in grote aantallen worden geproduceerd, worden designer trouwringen ontworpen door bekende sieradenontwerpers of high-end juweliershuizen.

Wat maakt een trouwring nou designer? Designer trouwringen hebben vaak een origineel en onderscheidend ontwerp. Trouwringontwerpers halen inspiratie uit diverse bronnen. Zoals natuurlijke elementen, architectuur, kunst of zelfs culturele symbolen.

Ontwerpers van designer trouwringen leggen de nadruk op vakmanschap en precisie. Deze ringen worden vaak met de hand gemaakt door ervaren edelsmeden, met gebruik van de beste materialen zoals platina, 18-karaats goud of diamanten.

Het merk achter de designer trouwring draagt bij aan de waarde en status. Bekende juweliershuizen zoals Tiffany & Co., Cartier, en Harry Winston hebben een bepaalde kwalitatieve naamsbekendheid waardoor hun trouwringen zeer gewild zijn.

Waarom kiezen voor een designer trouwring?

Designer trouwringen zijn niet alleen mooi, maar ook zeldzaam. Dat deze ringen zo exclusief zijn, spreekt veel koppels aan die op zoek zijn naar iets bijzonders.

Door te investeren in een designer trouwring kun je erop vertrouwen dat ze hoge kwaliteit hebben dat lang meegaat. De gebruikte materialen en het vakmanschap zijn vaak van hoog niveau, wat ervoor zorgt dat designer trouwringen lang meegaan.

Materialen van designer trouwringen

Er worden verschillende materialen gebruikt bij designer trouwringen. Bijvoorbeeld edelmetalen zoals platina, goud en palladium.

Platina is één van de meest gewilde metalen voor designer trouwringen vanwege de zeldzaamheid, duurzaamheid en natuurlijke witte glans. Het is hypoallergeen en een stevige setting voor edelstenen.

Goud is een klassieke keuze voor trouwringen. Designer trouwringen zijn vaak verkrijgbaar in 18-karaats of 24-karaats goud. Geelgoud, witgoud en roségoud zijn populaire keuzes.

Palladium is een edelmetaal dat lijkt op platina, maar lichter van gewicht is en vaak wat lager in prijs. Dit edelmetaal geeft een witte glans die vergelijkbaar is met platina en is ook hypoallergeen, waardoor het een goede keuze is voor gevoelige huidtypes.

Er wordt ook gebruik gemaakt van edelstenen in designer trouwringen. Diamanten zijn de meest traditionele keuze voor trouwringen. Designer trouwringen kunnen uit een enkele diamant bestaan, maar ook meerdere diamanten in pavé-instellingen of als accentstenen.

Naast diamanten hebben designer trouwringen soms kleurrijke edelstenen zoals saffieren, smaragden, robijnen of aquamarijn. Deze stenen zorgen voor kleur en persoonlijkheid bij het ontwerp.

Deze materialen kunnen natuurlijk ook met elkaar gecombineerd worden.

Eigen ontworpen trouwring bij edelsmid

Zou je graag een eigen, unieke trouwring willen laten ontwerpen maar heb je niet het budget voor een designer trouwring? Dan is je trouwring laten maken bij een goudsmid een hele goede optie! Deze trouwringen beginnen bij vijfhonderd euro en worden met de hand gemaakt. Je kunt jouw perfecte trouwring hier helemaal op maat laten maken.

Jullie kunnen samen met de edelsmid elk detail van de ring bepalen, van de keuze van het metaal en de edelstenen tot de vorm en de gravures. De edelsmid kan elementen toevoegen die voor jullie betekenisvol zijn. Dit resulteert in een trouwring die echt bij jullie past en die niemand anders heeft. Edelsmeden besteden veel aandacht aan vakmanschap en detail. Ze gebruiken materialen van goed kwaliteit  en besteden de nodige tijd en zorg aan elke stap van het creatieproces.

De prijs van verschillende soorten trouwringen

Designer trouwringen gebruiken vaak materialen met een hoge waarde zoals platina, 18-karaats of 24-karaats goud met mogelijk nog diamanten en edelstenen. Merk trouwringen hebben net als designer trouwringen, een hele goede kwaliteit. Collectie trouwringen kunnen gebruik maken van meer betaalbare materialen of lagere karaatgehaltes van goud en worden geproduceerd in grotere aantallen wat deze ring dan betaalbaarder maakt. Overigens zijn er ook merk trouwringen die wel gewoon gebruik maken van deze hoog waardige materialen en die net zo duur kunnen zijn als een designer trouwring.

Ook de complexiteit van het ontwerp speelt een rol in de prijs van een designer of collectie trouwring. Designer ringen hebben vaak ingewikkelde ontwerpen, unieke gravures, en speciale zettingen die veel vakmanschap vereisen. Deze trouwringen zijn soms ook limited editions of op maat gemaakt, wat hun waarde verhoogt. Er bestaan zeker ook prachtige collectie trouwringen en trouwringen van goudsmeden die deze onderdelen bevatten.

Designer merken maken vaak gebruik van uitgebreide klantenservice en aftercare, zoals levenslange garanties, gratis reiniging en onderhoud, en maatwerkopties. Deze extra diensten voegen waarde toe maar ook kosten. Merk trouwringen worden vaker verkocht met basisgaranties maar hebben meestal ook de mogelijkheid om te kiezen voor dezelfde, uitgebreidere aftercare.

Bij edelsmeden kun je je eigen trouwring laten ontwerp, helemaal hoe jij het wilt. Je kunt aangeven wat voor materialen je wilt gebruiken voor je trouwring in elke vorm of maat. Edelsmeden zijn echte vakmensen die ervoor zorgen dat de kwaliteit van jouw trouwring perfect is. Je kunt hierbij ook iets unieks toevoegen door bijvoorbeeld iets in je trouwring te laten graveren.

Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt bij alle soorten trouwringen. Bijvoorbeeld, een eenvoudige platina ring van een topmerk kan zeker net zo duur zijn als een meer versierde collectie ring. Terwijl een ring met meerdere diamanten en een uniek ontwerp van een designer net zoveel kan kosten als een trouwring met hoge waarde materialen bij een edelsmid. Het ligt dus heel erg aan het merk, de materialen en het ontwerp hoeveel jouw ideale trouwring gaat kosten.

Tips voor het aanschaffen van een designer trouwring

 • Voordat je begint met winkelen, moet je een realistisch budget vaststellen. Door een budget vast te stellen, kun je gericht zoeken en voorkomen dat je boven je budget uitkomt.

 

 • Neem de tijd om verschillende designers, juweliershuizen en edelsmeden te bekijken. Bekijk hun collecties online en bezoek hun winkels om de trouwringen in het echt te bekijken. Let op de stijlen, materialen en prijsklassen die ze aanbieden. Kijk ook naar klantbeoordelingen.

 

 • Denk na over de stijl die het beste bij jou en je partner past. Designer trouwringen variëren van klassiek en tijdloos tot modern en eigentijds. Bedenk ook of je wil gaan voor edelstenen zoals diamanten, of misschien een uniek ontwerp met meer artistieke details.

 

 

 • Veel designers en edelsmeden bieden de mogelijkheid voor personalisatie van trouwringen. Dit kan variëren van het graveren van initialen of datums tot het aanpassen van het ontwerp naar jouw specifieke wensen. Als je op zoek bent naar een uniek stuk, is dit een leuke optie.

 

 • Kijk naar de gebruikte materialen zoals platina, goud en de kwaliteit van de edelstenen. Vraag naar certificaten voor diamanten en andere edelstenen om er zeker van te zijn dat je krijgt waarvoor je betaalt. De ring moet ook nauwkeurig gemaakt zijn, met aandacht voor details zoals zettingen, afwerking en duurzaamheid van het sieraad.

 

 • Het kopen van een designer trouwring kan tijd in beslag nemen, vooral als je kiest voor maatwerk of een speciaal ontwerp. Plan daarom voldoende tijd in voor het aankoopproces, zodat je niet gehaast beslissingen hoeft te maken. Begin minstens maanden voor de trouwdag met het zoeken naar de perfecte ring, zodat er voldoende tijd is voor eventuele aanpassingen en levering.

 

 • Bij het kopen van een designer trouwring is het belangrijk om te kijken naar de aangeboden aftersales service. Vraag naar garanties, onderhoudsplannen en wat er gebeurt in geval van reparaties of aanpassingen die nodig zijn in de toekomst. Een goede klantenservice is het halve werk.

Alternatieven voor designer trouwringen

Hoewel designer trouwringen kwalitatief goed en uniek zijn, is dit niet de enige optie voor de perfecte trouwring. Er zijn verschillende alternatieven die zowel betaalbaar als stijlvol zijn.

 • Je kunt bijvoorbeeld gaan samenwerken met een lokale edelsmid om een op maat gemaakte trouwring te ontwerpen. Dit geeft een persoonlijke touch dat precies aan jullie wensen voldoet. Vaak zijn deze trouwringen betaalbaarder dan dat van bekende ontwerpers, terwijl de kwaliteit en het vakmanschap als nog goed zijn.

 

 • Bij sommige juweliers kun je ook je eigen trouwring online ontwerpen. Zo kun je de materialen, stenen en ontwerpen kiezen die je aanspreken, waardoor je een unieke trouwring kunt maken binnen je budget.

 

 • Vintage of antieke trouwringen zijn prachtige alternatieven die vol zitten met geschiedenis en karakter. Deze ringen kunnen afkomstig zijn van familieleden of gekocht worden bij antiekwinkels en gespecialiseerde juweliers. Ze zijn vaak uniek en hebben een charmante uitstraling die moderne ringen soms missen.

 

 • Voor koppels die duurzaamheid belangrijk vinden, zijn trouwringen gemaakt van gerecycleerde edelmetalen en edelstenen een milieuvriendelijke keuze.

 

 • Voor koppels die op zoek zijn naar iets anders dan de traditionele edelmetalen, kunnen materialen zoals tungsten, titanium en kobalt interessante opties zijn. Deze materialen zijn duurzaam, krasbestendig en vaak betaalbaarder dan goud of platina. Ze hebben ook nog eens een moderne, industriële uitstraling. Bij dit soort trouwringen is het wel handig om te weten dat de maat niet aangepast kan worden. Je moet meteen de goede ringmaat kopen dus.

 

 • Trouwringen gemaakt van materialen zoals keramiek of hout zijn unieke en stijlvolle opties. Ze zijn lichtgewicht, hypoallergeen en hebben een natuurlijke uitstraling. Bij dit soort trouwringen is het wel handig om te weten dat de maat niet aangepast kan worden. Je moet meteen de goede ringmaat kopen dus.

 

 • Een ethische keuze is het gebruik van lab-gemaakte diamanten en edelstenen. Deze stenen hebben dezelfde chemische en fysieke eigenschappen als natuurlijke stenen, maar zijn vaak betaalbaarder.https://www.bruidenbruidegom.nl/ringen/trouwringen/designer-of-collectie-trouwring/