Tegenwoordig bestaat een bruidsboeket al lang niet meer alleen uit rozen. Je kunt dit bijzondere boeket namelijk precies zo laten maken als je zelf wilt. De Protea is een prachtige bloem die erg geschikt is als eyecatcher in het bruidsboeket. Deze bloem geeft je boeket een exotische twist en zorgt er voor dat hij lekker opvalt!

De Protea is een grote bloem met oranje-roze bladeren en een opvallend hart. De steel van de Protea is erg stevig, waardoor hij als ook als enkele bloem goed te gebruiken is. Nog mooier is het echter wanneer je hem als eyecatcher in je bruidsboeket gebruikt. Deze enorme bloem zal flink wat aandacht trekken. Het is namelijk een prachtige verschijning!

Suikerbossie bloem

De Protea is dus een bijzondere bloem die leuk is om te gebruiken voor jullie bruiloft. Wist je dat de Koningsprotea de nationale bloem is van Zuid-Afrika? Deze bloem wordt daar ook wel Suikerbossie genoemd. Dit komt omdat de sappen van de Protea naar suiker smaken. De naam Protea komt dan weer van de mythische held Proteus. Deze zeeheld kon zichzelf in elke vorm laten veranderen. De natuurkundige Linnaeus gaf de bloem deze naam, omdat hij er zo verschillend uit kan zien. Overigens is meer dan 90% van de Protea soorten in Zuid-Afrika te vinden. Niet zo gek dus dat het de nationale bloem is!

Bruidsboeketten met de Protea bloem

Dankzij deze verschillen is de Protea geschikt voor heel wat verschillende soorten bruidsboeketten. Je kunt er bijvoorbeeld een mooi zomers boeket van maken met lichte kleuren. Trouwen jullie in de winter? Ook voor een winters bruidsboeket kun je deze bloem goed gebruiken. Je kunt de Protea met allerlei andere soorten bloemen combineren. Vraag je bloemist bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden. Ben je benieuwd hoe het eruit kan komen te zien? Wij hebben vast wat mooie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Handig om te gebruiken als inspiratie voor je eigen bruidsboeket!

Andere bijzondere bruidsboeketten

Is een bruidsboeket met een Protea niet echt iets voor jou, maar ben je wel op zoek naar een ander bijzonder boeket voor jullie bruiloft? Er zijn genoeg leuke ideeën te bedenken! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de volgende pagina’s: