De muzikale bruiloft van Julia en Cornel


Het was een trouwdag vol verrassingen. Zo besloot Julia voor het avondfeest haar lange lokken af te knippen, en gaven meerdere bruiloftsgasten een bijzonder optreden.

Ontmoeting in Volendam

De twee ontmoetten elkaar in een Volendamse kroeg, waar Cornel aan Julia vroeg of ze wat wilde drinken. Daten doen ze niet echt in het bekende vissersdorp, dus was het Julia die uiteindelijk om een date vroeg. De rest is geschiedenis.

Onrustige avond en twijfels over geloften

Hoewel ze niet samen zouden slapen, brachten ze wel met z’n tweeën de avond voor de bruiloft door. Julia: “Ik regelde zelf de decoratie en het draaiboek, wat mij toch echt veel stress bezorgde. Toen iedereen uit huis was, voelde ik een enorme ontlading. Helaas was dat van korte duur, want Cornel zag het plots niet meer zitten om geloften voor te lezen. Hij twijfelde of ze wel goed genoeg waren.” Na een kort telefoontje klopte hij bij Julia aan om nog aan zijn geloften te werken en van een glaasje champagne te genieten.

De first look

“De volgende dag scheen de zon en waren alle zorgen verdwenen. Al in de vroege ochtend werd mijn make-up gedaan en mijn lange haren opgestoken. Vervolgens maakte ik mij klaar met mijn moeder, zus en beste vriendin”, vertelt Julia.

Vanuit zijn ouderlijk huis kwam Cornel bij Julia aan voor de first look. “Toen ik haar voor het eerst zag, dacht ik echt: wauw, wat heb ik toch een geluk! Ze was prachtig.” Julia: “Cornel is muzikant, dus hem heb ik al vaker in pak gezien, maar dit was wel anders. In je hoofd is een first look spannend, maar ik wilde hem vooral knuffelen en het maakte mij niet zoveel uit hoe hij eruit zag.”

Meer Real Life Weddings lezen >>

Rustig naar het altaar lopen

Na het maken van foto’s en een lunch vertrokken ze naar een kerk in Amsterdam. “We konden ergens bovenin de kerk, waar niemand ons zag, op de gasten wachten. Samen met Cornel, mijn vader en vier bruidsmeisjes keek ik hoe iedereen binnenkwam”, vertelt Julia.

“Na Cornel en de bloemenmeisjes, moest ik met mijn vader naar het altaar lopen. Tijdens het oefenen heb ik altijd tegen hem gezegd dat hij langzaam moest lopen, maar toen het eenmaal zover was, was ik echt aan het sprinten en moest mijn vader mij tegenhouden, haha.”

Ceremonie in Amsterdamse kerk

De ceremonie werd geleid door een vriend van Cornel. Julia: “Hij vertelde over hoe het voor mij was om als niet-Volendammer in Volendam te wonen en had ook onze getuigen gevraagd waarom wij bij elkaar horen. Daar kwamen leuke verhalen uit, met onder andere de mededeling dat Cornel mij gewoon nodig heeft.”

Friendzoned en Volendam in geloften

“Cornel was erg zenuwachtig voor de geloften en was zelfs zijn briefje vergeten. Gelukkig wist hij het toch te redden. Zijn geloften gingen over hoe we elkaar als 18- en 26-jarige hebben ontmoet en hoe bang hij was dat ik te veel leuke jongens in Volendam zou ontmoeten. Voor hem zat er dan ook maar één ding op; hij moest mij ‘aan de ketting’ leggen”, vertelt ze.

Ook Julia wist Volendam in haar geloften te verweven: “In het dialect dat ze daar gebruiken, is ‘vriend’ het woord voor ‘lieverd’. Toen Cornel mij na onze eerste date dan ook ‘slaap lekker, vriend’ appte, dacht ik meteen dat ik gefriendzoned werd!”

Vergeten kus tijdens de ceremonie

“Het jongste neefje van Cornel kwam de ringen brengen, dat was erg lief. Eigenlijk wilde Cornel geen trouwring dragen, maar eenmaal die ring om zijn vinger zat, was hij er zó blij mee en trots op. Na het omschuiven van de ringen was het natuurlijk tijd voor de eerste kus als getrouwd stel, maar dat was onze babs vergeten. Het was een van onze gasten die uit het niets riep waar onze kus bleef, oeps! Natuurlijk hebben we elkaar toen gekust.” De ceremonie werd afgesloten met een lied van Cornels zus en alle gasten maakten een boog waar ze onderdoor naar buiten liepen.

De receptie met twee taarten

Voor de receptie keerden ze met hun gasten terug naar Volendam. Julia: “Ik heb een eigen dansschool en tijdens de receptie kwamen alle kindjes langs om op te treden. Ze leefden er al een hele tijd naartoe dat hun juf ging trouwen. Verder waren ook onze buren en andere kennissen gekomen, supergezellig. Het aansnijden van de taart was net iets anders dan normaal, ik heb namelijk een glutenallergie, dus hadden we twee taarten. De ene taart was met karamel-zeezout en red velvet, terwijl de andere van chocolade was gemaakt. Onze taarten hadden we kaal besteld en laten versieren door een banketbakker vriendin.”

“Tijdens de receptie kon iedereen in het gastenboek schrijven. We hadden een grote fotolijst met passe-partout, waar iedereen een boodschap op kwijt kon. De foto hebben we nu in onze woonkamer hangen. Daarnaast kregen we ook nog een hoop cadeautjes”, vertelt Julia.

Muzikaal diner voor Julia en Cornel

Hoewel een romantisch diner in de buitenlucht op de planning stond, gooide de regen letterlijk roet in het eten. “We hadden één lange tafel klaargezet en versierd, met prachtig uitzicht op de haven. Alles moest snel naar binnen verplaatst worden in losse tafels en verspreide decoratie, dat was wel jammer”, laat Julia weten.

“Tijdens het diner zongen goede vriendin Roxeanne Hazes en Cornels moeder Carola Smit een lied. Ook mijn vader – die helemaal niet kan zingen – besloot ervoor te gaan. Hij zong Trots Op Jou van Wesly Bronkhorst. Ik vond het zó mooi, het raakte me echt.”

Gratis planningstool: BRUID Musthave Playlists

De schaar erin! Nieuw kapsel voor het avondfeest

Na het diner had Julia een bijzondere verrassing voor Cornel en hun bruiloftsgasten gepland. Julia: “Ik sloop stiekem naar de bruidssuite, waar wij die avond ook zouden gaan slapen, om mijn haar te laten knippen! Voor de bruiloft had ik het lang laten groeien, maar ik vond de switch naar het feest en de tweede look wel een goed moment om weer kort te gaan. Er was niet veel tijd voor het knippen en krullen, maar het was gelukt! Cornel weet dat ik weleens iets geks doe en hij had mij al eerder met kort haar gezien, hij was dus niet echt geschrokken. Onze gasten waren wel enorm verrast!”

“Na de onthulling van Julia’s korte haar werden er nog stukjes opgevoerd en een video van vrienden getoond, dat was denk ik wel mijn favoriete onderdeel van de dag,” vertelt Cornel. Julia vult aan: “Die vrienden hadden in ons huis een video opgenomen alsof zij ons waren! Erg grappig allemaal.”

Openingsdans met vader

Julia: “De openingsdans was net iets anders dan normaal, ik heb namelijk met mijn vader een ‘father-daughter dance’ gedaan, in plaats van een dans met Cornel. Hij heeft namelijk een hekel aan dansen! Als verrassing voor Cornel had ik nog wel een dansoptreden gedaan met alle vrouwen! Dat was op het nummer Oya Lélé van K3, een typisch nummer uit mijn jeugd.”

“Na de openingsdans en het K3-optreden hebben we een uur lang een liveband gehad, met als pianist niemand minder dan Cornel zelf! Hij had lange tijd een eigen band, waar hij tijdens het feest ook nummers van speelde. Daarnaast zongen ook Cornels moeder Carola, Robin Kuller en Jan de Witte van de 3JS, en Roxeanne Hazes wat nummers. Het feest werd afgesloten met een dj.”

Leveranciers van de dag

Trouwjurk overdag: Eva Lendel (model: Aretta) via La Bella Blanca Bruidsboutique

Trouwjurk feest: Justin Alexander Signature

Trouwpak:  Maatpak Micheal & Giso

Trouwfotograaf: Nika Gunchak uit Parijs

Trouwlocatie Amsterdam: Buiksloterkerk

Locatie Volendam: Pietermanhttps://www.bruidenbruidegom.nl/inspiratie/real-life-weddings/muzikale-bruiloft-julia-cornel/