Veel bruidsparen kiezen ervoor om hun gasten een kleinigheidje mee te geven aan het einde van de bruiloft. Dit is een bedankje voor hun komst en meteen een leuke herinnering aan de bruiloft. Je kunt kant-en-klare bedankjes kopen, maar eigenlijk is het veel leuker en goedkoper om zelf je creativiteit los te laten. Dit zijn de leukste ideeën voor als je zelf bedankjes voor de bruiloft wilt maken. 

Er zijn ontzettend veel leuke trouwbedankjes te krijgen. Eerder verzamelden we al eens 30 originele trouwbedankjes. Maak je de bedankjes voor jullie bruiloft liever zelf? Ook daar zijn heel wat mogelijkheden voor. We hebben vast wat handige tips en inspiratie voor je verzameld!

Tips voor het zelf maken van trouwbedankjes

Zelf bedankjes voor jullie bruiloft maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Online kun je allerlei leuke kleine verpakkingen kopen die niet duur zijn en waar je gemakkelijk een klein cadeautje in kunt verpakken. Denk aan papieren zakjes, kleine kokertjes, kartonnen doosjes of blikjes. Hebben jullie de trouwkaarten bij een trouwkaartenwinkel besteld? Dan kun je daar waarschijnlijk ook etiketten laten maken in dezelfde stijl. Op deze etiketten kun je bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum laten drukken. Je zou ook zelf etiketten kunnen ontwerpen via een ontwerpprogramma zoals Canva. Zo zien jullie zelfgemaakte bedankjes er al snel heel professioneel uit.

Ideeën om zelf bedankjes te maken voor jullie bruiloft

Als je Pinterest opent, zie je al snel allerlei leuke DIY-ideeën voor je bruiloft voorbijkomen. Ook op het gebied van trouwbedankjes kun je daar heel wat inspiratie vinden. Dit zijn onze favoriete bedankjes om zelf te maken:

  • Candybar: De gasten iets lekkers meegeven voor onderweg? Zet dan een snoepbuffet klaar waar ze zelf snoep kunnen scheppen. Je kunt gepersonaliseerde snoepzakjes regelen met jullie namen en trouwdatum.
  • Blikje met wat lekkers: Je kunt ook blikjes klaarzetten met wat lekkers, zoals M&M’s, pepermuntjes of hartjessnoepjes. Voor de blikjes kun je een mooi etiket ontwerpen.
  • Anit-kater-kit: Een anti-kater-kit is altijd een leuk en origineel bedankje. Maak een cadeaupakketje met een flesje water, wat pijnstillers, pepermuntjes en andere dingen waar de gasten de volgende ochtend dankbaar gebruik van kunnen maken.
  • Zaadjes of een klein plantje: Het is ook leuk om een klein plantje cadeau te geven of de gasten zaadjes mee te geven die ze zelf kunnen zaaien. Een kaartje met ‘laat onze liefde groeien’ kan natuurlijk niet ontbreken.
  • Badzout in jullie bruiloft kleuren: Wist je dat je ook zelf badzout kunt maken? Je kunt dit doen door zelf kleur- en geurstoffen toe te voegen. Maak bijvoorbeeld badzout in de kleur of kleuren van jullie bruiloft.
  • Goedkope bruiloft bedankjes met Merci: Wil je niet alleen een simpel, maar ook goedkoop bedankje voor jullie bruiloft maken? Regel dan een stapel kaartjes, een paar dozen Merci en lint. Aan ieder kaartje bind je een reepje Merci vast en je kunt op het kaartje de boodschap ‘Merci dat je er was’ schrijven.