Budgetproof je huis opknappen – Woonlovers.nl


Toe aan een nieuwe woonomgeving? Dan kun je kiezen om te gaan verhuizen. Na het berekenen van je hypotheek weet je waar je aan toe bent. Geen zin om te verhuizen, of laat je budget het niet toe, maar wil je wel een frisse leefruimte? Dan kun je ook je eigen huis een opknapbeurt geven. Na de metamorfose woon je binnen no-time in je droomhuis.

Het opknappen van je huis hoeft geen duur karwei te zijn. Met een aantal slimme tips knap je je huis budgetproof op, zonder dat het je een fortuin kost. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Opruimen en schoonmaken: Het klinkt misschien gek, maar wanneer je je huis een grondige schoonmaakbeurt geeft, creëer je gelijk een nieuwe uitstraling. Verwijder alle overtollige spullen en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. Breng oude spullen naar de kringloop of verkoop ze op Marktplaats. Dan ben je goed bezig voor een ander én verdien je er zelf ook nog wat aan. Een fris, opgeruimd huis geeft je gelijk een ander woongevoel.
  2. Verplaats je meubels: Voor een nieuwe inrichting heb je niet per se nieuwe meubels nodig. Je huis is als het goed is opgeruimd en geordend na stap 1. Nu heb je overzicht om eens anders naar de ruimte te kijken. Verplaats de bank, tafel, stoelen en kasten eens. Speur Funda of Pinterest af voor interieurinspiratie. Door je meubels een ander plekje te geven, ziet je huis er gelijk heel anders uit.
  3. Een linkje verf: Een likje verf doet wonderen. Kies voor lichte kleuren om de ruimte te vergroten. Schilder ook eens de ruimtes waar je normaal niet zo snel aan denkt, zoals de gang of het toilet. Een vers kleurtje kan de ruimte er heel anders uit laten zien.
  4. Kleine renovaties: Kleine renovaties hoeven niet duur te zijn, maar ze kunnen de uitstraling van je huis erg veranderen. Kleine details zoals nieuwe deurknoppen, keukengrepen, verlichting of gordijnen maken een groot verschil. Kies bijvoorbeeld voor zwarte deurgrepen om je huis een hotelachtige look te geven. 
  5. Tweedehands meubels: Wil je wel graag nieuwe meubels, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan zijn tweedehands meubels een goede optie. Tweedehands meubels kunnen van goede kwaliteit zijn en zijn vaak veel goedkoper dan nieuwe meubels. Ga eens langs bij tweedehands winkels of bekijk Marktplaats. Wil je wel nieuwe meubels, maar toch budgetproof? Sommige meubelzaken hebben korting op showroommodellen of hebben een eigen outlet zaak. Deze meubels bevatten vaak een kleine oneffenheid, maar hebben een veel aantrekkelijker prijskaartje!
  6. DIY-projecten: Door gebruik te maken van je eigen creativiteit, kun je veel Do It Yourself projecten doen. Maak zelf decoraties of meubels. Dit geeft je huis een persoonlijke touch. Én het is goedkoper dan het kopen van kant-en-klare producten. Laat jij de DIY-projecten sfeer in je huis creëren?. https://www.woonlovers.nl/budgetproof-je-huis-opknappen/