Ben je te gast op een bruiloft? Dan wil je natuurlijk een mooie outfit aan waarin je er feestelijk uitziet. Veel mannen gaan in pak en vrouwen kiezen al snel voor een jurk. Maar wat voor kleding kun je aan als je geen jurk wilt dragen naar de bruiloft? Wij hebben de leukste bruiloft outfit voor dames voor je verzameld! 

Valt er een uitnodiging voor een bruiloft bij jou op de mat? Dan is de kans groot dat je al snel na gaat denken over een leuke outfit. Want natuurlijk wil je er stralend uitzien voor het bruidspaar, maar wat zijn de opties?

Geen jurk op de bruiloft, maar wat voor kleding dan wel?

Met een jurk zit je eigenlijk altijd goed op een bruiloft, maar dat betekent niet dat je er per se een moet dragen. Draag je eigenlijk nooit jurken of vind je het gewoon leuk om wat anders aan te trekken op de bruiloft? Dan zijn er genoeg leuke opties! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Jumpsuit: De jumpsuit is hartstikke hip, zowel in de zomer als de winter. Er zijn veel chique jumpsuits te krijgen, maar een zomerse jumpsuit met een vrolijk patroontje is natuurlijk ook leuk. Je maakt je jumpsuit extra chic door er een paar mooie pumps en een clutch bij uit te zoeken.
  • Lange rok: In plaats van een jurk kan een lange rok ook een goed idee zijn. Dit is net even anders, maar zorgt wel voor een chique uitstraling. In de zomer kan een rok lekker luchtig zijn. Dit kledingstuk past bijvoorbeeld prima bij een bohemian bruiloft. Of de rok tot onder of net boven de knie mag komen, hangt af van hoe chic de bruiloft is.
  • Nette broek: Ook een nette broek kun je prima dragen op een bruiloft. Combineer je broek met een mooie blouse en je hebt een leuke outfit bij elkaar. Een broekpak kan ook een leuke outfit zijn voor vrouwen op een bruiloft.

Dresscode en andere kledingvoorschriften

Los van je eigen voorkeur is het natuurlijk ook handig om rekening te houden met de wensen van het bruidspaar. Staat er een dresscode op de uitnodiging? Dan moet je je daar natuurlijk aan houden. Soms staat er geen dresscode genoemd, dan kun je zelf inschatten wat gepast is. Het is op bruiloften altijd goed om je stijlvol te kleden en als vrouw geen witte jurk te dragen. Twijfel je? Neem dan contact op met de ceremoniemeester. Hij of zij kan vast goed inschatten wat voor kleding je kunt dragen op de bruiloft.