Bruidsgebakjes in plaats van een bruidstaart


Na de ceremonie is het leuk om te toosten op jullie huwelijk. Dit doen jullie natuurlijk met een glas champagne en een lekker stuk taart. Een enorme bruidstaart met meerdere lagen is prachtig, maar er zijn ook alternatieven te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine bruidsgebakjes voor jullie gasten? Dit is een leuke vervanging voor de traditionele bruidstaart! 

Een grote bruidstaart ziet er mooi uit, maar het heeft ook een aantal nadelen. Ten eerste zijn deze taarten lastig te maken en daarom ook erg duur. Daarbij hebben de gasten geen keuze, ze krijgen allemaal hetzelfde stukje taart. Tenslotte is een bruidstaart weinig origineel. Gelukkig zijn er ook nog heel wat leuke alternatieven te bedenken. Heb je bijvoorbeeld wel eens aan mini taartjes gedacht?

Mini taartjes op jullie bruiloft

Mini taartjes zijn een leuk alternatief. Je kunt verschillende taartjes (laten) maken zodat de gasten keuze genoeg hebben. Op deze manier kan iedereen kiezen voor zijn of haar favoriete taart. Wat dacht je bijvoorbeeld van cheesecake, kersentaart of carrot cake?

Doordat je allemaal kleine bruidsgebakjes hebt, hoeven jullie de taart niet aan te laten snijden. Het uitdelen gaat een stuk gemakkelijker op deze manier. Je kunt er ook voor kiezen om de gasten hun eigen taartje te laten pakken. Vergeet dan vooral geen bordjes neer te zetten waar de verschillende smaken op staan beschreven. Binnen korte tijd heeft iedereen wat lekkers!

Bruidsgebakjes maken

Vind je het zelf leuk om in de keuken te staan? Dan is het een idee om de kleine taartjes voor jullie bruiloft zelf te maken. Je kunt verschillende mini taartjes bedenken om te maken, zoals kleine appeltaartjes en mini cheesecake. Dit kun je de dag voor de bruiloft al doen. Decoreer je de taartjes met vers fruit of andere decoratie die je het best op de dag zelf pas aan kunt brengen? Zorg dan dat verder alles klaarstaat zodat je zo min mogelijk werk te doen hebt tijdens de bruiloft. Hier kun je eventueel ook de hulp bij inschakelen van wat familie of vrienden.

Wil je helemaal iets bijzonders maken van jullie mini taartjes? Dan is het leuk om iets persoonlijks toe te voegen aan alle taartjes. Steek er bijvoorbeeld een prikker in met een kaartje waar jullie initialen, namen of trouwdatum op staan. In plaats van een klein taartje zou je ook voor een gebakje op een stokje kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een gevuld bladerdeegje of cakepops. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van gebak op stokjes en mini taartjes. Maak er een mooie tafel van waar de gasten kunnen kiezen wat ze willen. Ook andere kleine lekkernijen zoals cupcakes of donuts doen het altijd goed.

Mini bruidstaart

Willen jullie toch graag een bruidstaart? Dan is het een leuk idee om een kleine bruidstaart te laten maken en daarnaast ook mini taartjes voor de gasten neer te zetten. Zo is er voldoende keuze en zijn jullie bovendien veel minder geld kwijt dan bij een grote lagentaart. De combinatie van een bruidstaart met kleine taartjes ziet er ook nog eens heel leuk uit!https://bruiloftinspiratie.nl/mini-taartjes-bruidstaart/