Het is leuk om iets extra bijzonders te maken van jullie trouwdag door persoonlijke rituelen toe te voegen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende rituelen die jullie tijdens de huwelijksceremonie kunnen laten terugkomen. Zo is en boom planten tijdens het huwelijk een prachtig symbool voor jullie liefde voor elkaar. Een origineel idee voor jullie ceremonie! 

Hebben jullie al nagedacht over de invulling van jullie trouwceremonie? De ceremonie is natuurlijk hét moment van de bruiloft waar jullie al die tijd naar uitkijken. Alle reden dus om hier iets bijzonders van te maken. Dit kan bijvoorbeeld door bepaalde rituelen toe te voegen.

Boom planten voor jullie huwelijk tijdens de ceremonie

Samen een boom planten is een bijzonder ritueel voor jullie huwelijk. Dit kunnen jullie doen tijdens de ceremonie. Kies hier een klein boompje voor uit die jullie samen in een pot kunnen zetten en van aarde en water kunnen voorzien. Jullie kunnen bijvoorbeeld allebei een potje aarde meenemen met een bijzondere betekenis, zoals de aarde uit het huis waar jullie zijn opgegroeid of waar jullie gewoond hebben toen jullie elkaar leerden kennen. Deze aarde vermengen jullie vervolgens tijdens het planten van het boompje. De boom die jullie planten is niet alleen bedoeld voor jullie huwelijk, maar kunnen jullie na afloop in jullie eigen tuin neerzetten. Daar zal de boom elk jaar weer een stuk groeien en steeds steviger worden, net als jullie liefde voor elkaar. Een bijzondere, symbolische betekenis!

Boom cadeau voor de bruiloft

Lijkt het jullie leuk om een boom te planten, maar hoeft dit niet per se tijdens de ceremonie van jullie huwelijk? Dan zouden jullie de gasten ook kunnen vragen om een boom cadeau te geven voor de bruiloft. Een boom is een bijzonder cadeau waar jullie nog heel lang plezier van kunnen hebben. Vraag bijvoorbeeld een appelboom cadeau voor jullie huwelijk. Als jullie de boom goed verzorgen, zullen jullie nog jarenlang plezier hebben van heerlijke appels uit eigen tuin. Als dat geen bijzonder aandenken aan jullie bruiloft is! Natuurlijk zijn er ook allerlei andere mooie bomen die leuk zijn om cadeau te krijgen en in de eigen tuin te planten.

Jullie zouden ook een klein huwelijksboompje kunnen kopen die jullie als gastenboek gebruiken. De gasten kunnen dan allemaal een lieve boodschap op een kaartje schrijven die ze vervolgens in de boom hangen. Ook dit huwelijksboompje kunnen jullie later nog in jullie eigen tuin planten.