Betaalbare verlovingsring kopen: Handige tips


Wil je jouw partner ten huwelijk vragen? Dan is het natuurlijk mooi om hier ook een verlovingsring bij te kopen. Deze ring kan echter best wat geld kosten. Heb je wat minder te besteden of wil je gewoon graag een goedkope verlovingsring? Dan hebben wij wat handige tips voor je om een betaalbare verlovingsring te vinden! 

Traditioneel hoort er een verlovingsring gekocht te worden voor het aanzoek. Deze verlovingsring wordt tijdens de hele verlovingsperiode gedragen en kan daarna gecombineerd worden met de trouwring. Een bijzondere ring dus met veel betekenis! Maar wat mag een verlovingsring kosten? En zijn er ook mogelijkheden om hier wat geld op te besparen?

Hoeveel kost een verlovingsring gemiddeld?

Wat een verlovingsring gemiddeld kost, is lastig te bepalen. Er zitten namelijk enorme verschillen in de prijs van verlovingsringen. Dit heeft alles te maken met de keuzes die je maakt, zoals de materiaalsoort en slijpvorm van de diamant.

Er wordt wel eens gezegd dat een verlovingsring een half, heel of zelfs twee netto maandsalarissen zou moeten kosten, maar dat is natuurlijk onzin. Hoeveel geld jij uit wilt geven voor een verlovingsring bepaal je immers helemaal zelf. Vind je het belangrijk om een bijzondere ring te kopen die een leven lang meegaat? Dan kun je best een paar honderd of zelfs meer dan duizend euro aan de verlovingsring besteden. Heb je wat minder geld of besteed je je geld gewoon veel liever aan de bruiloft of de huwelijksreis? Dan kun je ook voor een goedkoper exemplaar gaan. Je kunt al een verlovingsring kopen voor een paar tientjes.

Een goedkope verlovingsring kopen

Schrik je van de bedragen die je voorbij ziet komen? Een verlovingsring is inderdaad niet goedkoop, je bent hier zo honderden euro’s voor kwijt. Gelukkig is het niet per se nodig om zoveel geld aan de verlovingsring uit te geven. Er zijn namelijk ook andere mogelijkheden. Het grootste deel van de kosten van een ring wordt bepaald door het materiaal. De meeste verlovingsringen bevatten één of meerdere diamanten. In plaats hiervan zou je ook voor een kristal of een zirkonia steen kunnen kiezen, dit scheelt flink wat geld. Wil je toch graag een diamant? Ga dan op zoek naar een iets minder zuivere diamant. Je zult nauwelijks verschil zien, maar je bent wel een stuk goedkoper uit!

Overigens is het ook een goede tip om niet op zoek te gaan naar een echte verlovingsring, maar in plaats daarvan te kijken naar relatieringen. Deze ringen zijn namelijk een stuk vriendelijker geprijsd. Uiteraard lever je wel wat in op de kwaliteit, maar dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Een ring van een paar tientjes kan ook heel lang mooi blijven zolang je er goed voor zorgt.

Hippe en betaalbare verlovingsring

Ben je op zoek naar een hippe verlovingsring die niet al te traditioneel is? Ook hiervoor hoef je niet per se veel geld uit te geven. Tegenwoordig hoeft een verlovingsring al lang niet meer aan het standaard plaatje te voldoen. Kies in plaats van een zilveren ring met een diamant bijvoorbeeld voor een hippe verlovingsring met een gekleurde steen. Doe dit wel alleen als je weet dat je partner hiervan houdt.

Nog een handige tip: Heb je geen idee wat de ringmaat van je partner is? Zo kom je er stiekem achter! Overigens zijn er ook mannen die hun verloofde zelf een mooie ring uit laten zoeken. Een handige oplossing als je niet precies weet wat je moet kopen, maar de mogelijkheden zijn wel veel beperkter als je graag een betaalbare verlovingsring wilt kopen. Daarnaast is de verrassing natuurlijk groter als je zelf een mooie ring uitkiest.https://bruiloftinspiratie.nl/goedkope-verlovingsring/