Azelaïnezuur stijgt in populariteit: dit is wat je over dit skincare ingrediënt wilt weten


Hyaluronzuur en succinic acid zijn geen onbekende woorden meer binnen de wereld van de skincare, maar azelaïnezuur is de nieuwe concurrent aan het worden. Misschien heb je het al eens in de schappen zien staan, maar dit product is het waard om even bij stil te staan. Wat is het verschil tussen azelaïne en de andere ‘zuren’?

Wij vertellen je alles wat je wilt weten over dit up and coming skin care product.

Azelaïnezuur

Azelaïnezuur zien we steeds vaker voorbijkomen. Verschillende skincare merken hebben al een product hiermee op de markt gezet en het stijgt momenteel alleen maar meer in populariteit. Azelaïnezuur verweekt het buitenste laagje van het gezicht, waarna het de groei van verschillende huidbacteriën kan afremmen. Dat klinkt voor veel mensen die met bijvoorbeeld acne kampen als muziek in de oren. Het wordt door dermatologen dan ook vaak bij acne of rosacea voorgeschreven.

TikTok takes over

Op TikTok testen mensen massaal het product. Vooral het azelaïnezuur van Paula’s Choice is razend populair. Het opvallende is dat bijna iedereen wel te spreken is over het product. De vraag die dan ook naar boven komt is ‘waarom gebruiken we het niet allemaal’? Acids als deze zijn en blijven vrij agressief voor de huid. Het wordt dan ook niet aangeraden om het product te gebruiken als je geen last hebt van huidaandoeningen als acne of rosacea.

@holisticallyhealthyskin

The #paulaschoice #azelaicacid working its magic ✨ #acnetreatment #acneskincare #skintok

♬ A WEEK – ester

Ga voor kwaliteit

Zit je erover na te denken om azelaïnezuur een keer te proberen op de huid? Ga dan voor een merk wat bekend staat om goede kwaliteit, zoals Paula’s Choice en The Ordinary. Het laatste wat je namelijk wilt is een goedkope versie halen en vervolgens alleen maar meer last krijgen van oneffenheden als gevolg van slechte kwaliteit skincare. Bij de drogist kun je je makkelijk laten adviseren over welke merken het best zijn.

Wil je deze zomer een kleurtje? Dit sapje kan je daarbij helpen en het ligt gewoon in de supermarkthttps://www.nsmbl.nl/azelainezuur-huid/