Willen jullie een bruidstaart bestellen voor jullie bruiloft? Dan zul je een aantal keuzes moeten maken. Niet alleen moet je aangeven voor hoeveel personen de bruidstaart is en hoe je wil dat hij eruit komt te zien, ook is de smaak natuurlijk ontzettend belangrijk. Daarom is het leuk om voor de bruiloft samen bruidstaart te proeven, zodat jullie de lekkerste smaken uit kunnen kiezen voor jullie grote dag. 

Bruidstaarten zien er prachtig uit, maar kunnen ook nog eens ontzettend lekker zijn. Wel hangt de smaak die jullie uiteindelijk kiezen natuurlijk helemaal af van jullie eigen voorkeuren. Om zeker te weten dat jullie de beste keuze maken voor de bruiloft is het verstandig om verschillende smaken te proeven. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon heel leuk om samen een middagje allerlei soorten taart voorgeschoteld te krijgen!

Hoe werkt het proeven van de bruidstaart?

Klinkt goed toch, een middagje overheerlijke taarten proeven? Maar hoe werkt dat dan precies? Voor een taartenproeverij maak je een afspraak bij de patisserie die jullie in willen schakelen voor de bruiloft. Vooraf moeten jullie waarschijnlijk al een aantal smaken doorgeven zodat de proeverij voorbereid kan worden met jullie favoriete opties. De meeste patissiers maken een proeverij met verschillende kleine stukjes taart. Het kan ook zijn dat jullie in plaats daarvan een kleine proefversie van de bruidstaart voorgeschoteld krijgen. Vervolgens is het aan jullie om alle opties te proberen en een keuze te maken. Lukt het niet om één van de smaken te kiezen? Geen zorgen! Soms is het mogelijk om meerdere smaken in jullie bruidstaart te combineren. Jullie zouden ook kunnen kiezen voor een taartentafel met verschillende kleinere bruidstaarten.

Welke smaken zijn er?

Het kost voor de patisserie wat tijd en moeite om een proeverij voor jullie te organiseren. Daarom is het handig als jullie vooraf vast een aantal smaken door kunnen geven die jullie lekker vinden. Waarschijnlijk kan de patisserie je een lijstje geven met de verschillende opties, maar je kunt ook ons blog Dit zijn de meest populaire smaken voor de vulling van de bruidstaart eens lezen ter inspiratie. Er zijn allerlei soorten smaken mogelijk, dus goed om hier vast eens over na te denken!

Kosten van een bruidstaart proeverij

De kosten van het proeven van de bruidstaart verschillen per patisserie. Meestal wordt er een bedrag van zo’n 20 tot 30 euro gerekend voor de proeverij. In veel gevallen krijg je dit geld weer terug als jullie uiteindelijk ook de bruidstaart bij deze patisserie bestellen. Op deze manier is de proeverij dus eigenlijk gratis! Zorg dat je vooraf altijd even informeert naar de kosten zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.