7 Unieke bruiloft foto ideeën met de gasten


Foto’s zijn ontzettend belangrijk als herinnering aan de bruiloft. Veel bruidsparen nemen daarom uitgebreid de tijd voor een romantische fotoshoot. Daarnaast is het echter ook belangrijk om voldoende mooie foto’s met de gasten te hebben die een belangrijke rol in jullie leven spelen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een bruiloft foto checklist, maar het is ook slim om vooraf vast over deze 7 foto’s na te denken! 

Na afloop van jullie bruiloft zijn de foto’s ontzettend waardevol. Op deze manier kunnen jullie nog jarenlang met veel plezier terugkijken op deze bijzondere dag. Om het trouwalbum compleet te krijgen, is het in ieder geval belangrijk om de volgende foto’s vast met jullie trouwfotograaf te bespreken:

#1. Ouders van de bruid en bruidegom

Jullie ouders behoren zeker tot de belangrijkste mensen uit jullie leven. Wat zullen ze trots zijn dat jullie gaan trouwen! Een foto van de bruid met haar ouders en een van de bruidegom met zijn ouders kan zeker niet ontbreken. En ben je nog op zoek naar leuke manieren om je ouders bij de bruiloft te betrekken? Dan zijn dit 6 goede ideeën!

#2. Een bijzondere generatiefoto maken

Een ander leuk idee voor het maken van een mooie foto is het bij elkaar brengen van drie verschillende generaties. Maak bijvoorbeeld zo’n bijzondere generatiefoto met je moeder en je oma. Helemaal leuk is het om daarbij een bruiloft foto te maken waarop jullie handen met trouwring in beeld zijn. Een prachtige herinnering voor later!

#3. Een foto voor jullie bruiloft met de ceremoniemeester

De ceremoniemeester vervult een ontzettend belangrijke taak op jullie bruiloft. Jullie kunnen hiervoor een professionele ceremoniemeester inhuren, maar vaak wordt een goede vriendin of familielid voor deze taak gevraagd. Tijdens de bruiloft zul je heel wat momenten met de ceremoniemeester doorbrengen, dus er zal vast een mooie foto van jullie samen gemaakt kunnen worden!

#4. Een bruiloft foto met broers en/of zussen

Heb je broers of zussen? Dan is het leuk om ook daarmee een momentje te plannen voor een leuke foto. Je kunt dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld als een gezellige groepsfoto met het hele gezin of een foto van een emotionele omhelzing met je zus.

#5. Foto’s met de bruidskinderen

Hebben jullie zelf kinderen? Of zijn er bruidskinderen die op een andere manier veel voor jullie betekenen? Deze schatjes moeten natuurlijk vastgelegd worden op beeld! Leuk voor later, bijvoorbeeld wanneer ze zelf gaan trouwen.

#6. Samen met de getuigen op de foto

De getuigen zijn heel belangrijk, zonder hen zouden jullie niet kunnen trouwen. Zij zijn degene die hun handtekening zetten en jullie huwelijk hiermee bevestigen. Vergeet dus niet een momentje uit te zoeken om ze hiervoor te bedanken en meteen even met elkaar op de foto te gaan. Dit kan met alle getuigen tegelijk, maar individuele foto’s zijn natuurlijk ook erg waardevol.

#7. Alle gasten op een groepsfoto

En tot slot is het leuk om met alle gasten bij elkaar een groepsfoto te maken. Het kan best lastig zijn om iedereen er op te krijgen, maar als het goed is heeft de fotograaf hier veel ervaring mee en kan hij wat goede tips geven voor een leuke foto. Lees ook vooral even dit blog met Originele ideeën voor een spontane groepsfoto op jullie bruiloft

Ga voor spontane en ontspannen foto´s met de gasten!

Overigens wil deze lijst met foto´s niet zeggen dat jullie de hele bruiloft moeten poseren om er zeker van te zijn dat de fotograaf een mooi plaatje van alle gasten heeft kunnen maken. Een goede fotograaf zorgt ervoor dat deze foto´s spontaan en ontspannen blijven en ze worden gemaakt zonder dat jullie het door hebben. Het belangrijkste is dus dat de fotograaf weet welke gasten voor jullie belangrijk zijn zodat hij of zij niet vergeet een foto van hen te maken.https://bruiloftinspiratie.nl/bruiloft-foto/