5 Tips om je woning beter te ventileren


Wil je betere ventilatie in je huis? Dat is slim, want frisse lucht is goed voor je gezondheid en houdt je huis in topconditie. Dus, wat kun je allemaal doen om je woning beter te ventileren? Wij hebben 5 tips van Jan Wit op een rijtje gezet.  Lees verder!

Ventileer altijd

Het is echt belangrijk om je huis altijd te luchten, dag en nacht, elke dag van de week (24/7). Ook in de winter moet je dit doen, want vochtige lucht warmt moeilijker op en dat kost je geen extra energie. Zorg dat er altijd een raampje of ventilatierooster open staat, ook als je er niet bent.

Zorg voor aanvoer van lucht

Wil je je huis echt goed fris houden? Dan moet er continu buitenlucht naar binnen kunnen komen. Alleen je ramen openzetten is niet genoeg. Als je ze hebt, gebruik dan ook de ventilatieroosters en kiepraampjes om te zorgen dat er altijd verse lucht binnenkomt. Dit is een makkelijke manier om nieuwe lucht aan te voeren.

Gebruik je afzuigkap tijdens het koken

Een afzuigkap zorgt ervoor dat kookluchtjes, dampen, vocht en kleine deeltjes weggaan als je kookt. Zet hem aan als je begint met koken en laat hem nog 15 tot 30 minuten aan staan nadat je klaar bent. Je moet ook zeker niet vergeten om het filter vaak schoon te maken en een raam open te zetten voor frisse lucht.

Gebruik je ventilatiesysteem op de juiste manier

Heb je nog geen ventilatiesysteem? Je kunt dan een ventilatie kopen bij janwit.nl. Als je thuis een mechanisch ventilatiesysteem hebt, zorg dan dat je het goed gebruikt. Zet hem harder als je aan het koken, douchen, wassen bent, mensen over de vloer hebt, of aan het klussen bent. En een tip: zet je ventilatie nooit helemaal uit.

Zorg voor ruimte onder je deuren

Het is slim om wat ruimte onder je deuren te houden, zodat de lucht goed door je huis kan bewegen. Je zou eigenlijk zo’n 1,5 tot 2 cm opening onder je binnendeuren moeten hebben. Als dat niet lukt, dan zou je de deuren kunnen inkorten en eventueel ventilatieroosters kunnen plaatsen aan de onderkant. Met deze vijf makkelijke tips hou je je huis goed geventileerd. Dat is beter voor een gezonde lucht in huis en helpt tegen vocht en gezondheidsproblemen.https://www.woonlovers.nl/5-tips-om-je-woning-beter-te-ventileren/