4 soorten vloeren die elke architect eens voor een project gebruikt zou moeten hebben


Als architect zijn er allerlei aspecten waar je aan moet denken om een bepaald project aan je visie te laten voldoen. Dit begint al vanaf de vloerkeuze. De vloer vormt immers een belangrijke basis voor het beeld dat een bepaalde ruimte gaat hebben. Daarbij zijn er enkele soorten vloeren die elke architect eens voor een project gebruikt zou moeten hebben. Wil jij weten welke vloersoorten dit zijn? Dan is het raadzaam om verder te lezen en hier achter te komen.

Gietvloeren

In de eerste plaats hoort een gietvloer op het lijstje van ieder architect te staan. Over het algemeen zijn gietvloeren van bijvoorbeeld Bvlgietvloeren.nl erg rustig qua sfeer. Daardoor dienen ze als een ideale basis om voor wat interessante interieur keuzes te gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan een woning met wat meer houten accenten. Ook zal een gietvloer het mogelijk maken om een woning meer contrast te geven. Dit kun je bereiken door voor meubilair te kiezen dat een wat oudere stijl heeft. Qua kleuren voor een gietvloer zullen neutrale kleuren vaak het beste uitpakken, maar wanneer je juist de rest van de woning rustige kleuren geeft, kunnen kleuren als donkergroen en lichtblauw een goede optie zijn.

Hardhouten vloeren

Ook houten vloeren kunnen een interessante keuze zijn als architect voor bepaalde projecten. Dit draait dan met name om projecten waarbij thema’s als natuur en duurzaamheid terugkomen. Het handige is dat er vele hardhouten vloeren bestaan. Wanneer je dus een bepaalde ruimte exotischer wil laten lijken, is een mango houten vloer een uitstekende keuze. Voor wat meer traditionele looks zal eikenhout een betere optie zijn. Wil je wat meer complexiteit aan een ruimte geven? Dan kan het slim zijn om voor houten vloeren te kiezen die een bepaald patroon bevatten.

Tegelvloeren

Verder zullen tegelvloeren een vloersoort zijn die je in veel projecten toe kunt passen als architect. Dit heeft met name te maken doordat je ruimtes eenvoudig groter en kleiner aan kunt laten voelen met behulp van een tegelvloer. Zo kan een visgraatpatroon perfect zijn voor een ruimte dat inspiratie haalt uit de jaren 70. Wil je juist een meer exotisch gevoel aan een ruimte geven? Dan zijn Portugese tegels een uitstekende optie. Let verder ook op de glans van de tegels. Matte tegels helpen om een plek meer down- to-earth aan te laten voelen, terwijl tegels met meer glans juist voor een unieke sfeer zorgen. Tegelvloeren dus een veelzijdig gereedschap dat architecten als basis voor hun projecten kunnen gebruiken.

Al met al bestaan er meer dan genoeg opties qua vloeren die je projecten van pas kunnen komen. Schrijf dan ook zeker op welke vloeren het interessantst voor je ontwerpen kunnen zijn.https://www.woonlovers.nl/4-soorten-vloeren-die-elke-architect-eens-voor-een-project-gebruikt-zou-moeten-hebben/