4 redenen om een kunststof dakkapel te plaatsen


Lukt het momenteel niet om de zolder optimaal te benutten? Bijvoorbeeld omdat de schuine wanden enorm in de weg zitten of omdat het extreem donker is in de ruimte? Dan biedt een dakkapel de uitkomst. Deze zorgt voor meer bewoonbare oppervlakte. De ruimte kan beter worden benut, waardoor deze ineens veel meer wordt dan enkel een opslagplaats of washok. Je kunt hier nu echt een volledige kamer van maken. Dat biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. 

Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek vier redenen om kunststof dakkapellen te plaatsen. 

  1. Waardevermeerdering van het huis 

Door het plaatsen van een kunststof dakkapel zorg je voor meer ruimte. Hierdoor kan de vloeroppervlakte optimaal worden benut en is het mogelijk om een echte kamer op zolder te realiseren. Dit zorgt er direct voor dat de woning meer waard is. Er is immers meer ruimte en er zijn meer mogelijkheden binnen de woning. Je geniet nu dus niet alleen van meer wooncomfort en extra ruimte in huis, maar het biedt ook voordelen voor wanneer je de woning ooit wil verkopen. 

  1. Weinig onderhoud 

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een kunststof dakkapel. Dit oogt modern en is ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Eigenlijk heb je nauwelijks omkijken naar de dakkapel. Het incidenteel schoonmaken van de dakkapel volstaat om deze in optimale conditie te houden. Overweeg je toch om voor een houten dakkapel te kiezen? Houd er dan rekening mee dat deze gemiddeld om de drie tot vijf jaar geschilderd moet worden. Dit vergt dus wel meer onderhoudswerkzaamheden dan wanneer je voor kunststof kiest. 

Wist je dat kunststof dakkapellen ook nog eens geheel naar wens samen te stellen zijn? Zo pas je deze geheel aan op de stijl van jouw woning en de eigen smaak. 

  1. Relatief snel gerealiseerd 

Er zijn verschillende verbouwingen die de woonoppervlakte van een woning kunnen verbeteren, maar meestal nemen deze veel tijd in beslag. Dit in tegenstelling tot het laten plaatsen van een dakkapel. Dit klusje is namelijk relatief snel gerealiseerd. Zeker als je voor een prefab model kiest. Deze worden van tevoren in een fabriek gemaakt, zodat ze enkel nog op het dak geplaatst moeten worden. Daardoor kan de verbouwing binnen één dag uitgevoerd worden. Handig wanneer je onder tijdsdruk staat. Bijvoorbeeld omdat er gezinsuitbreiding komt of omdat je nu echt een kantoor aan huis wil realiseren. Dan is het wel zo prettig als de verbouwing niet te veel tijd in beslag neemt. 

  1. Lagere energierekening 

Dakkapellen worden tegenwoordig standaard uitgerust met extra isolerende beglazing. Hierdoor zal ook de isolatiewaarde op zolder verbeteren. Daardoor blijft de temperatuur gedurende het hele jaar aangenaam. Hetgeen weer gevolgen heeft voor de energierekening. Bovendien heeft dit ook invloed op het wooncomfort. Als de zolder aangenamer van temperatuur blijft, is het prettiger om hier echt een ruimte van te maken. Als het hier snel te koud of te warm is, wil je hier immers minder snel slapen of werken. Door extra te isoleren behoort dit wel tot de mogelijkheden.https://www.woonlovers.nl/4-redenen-om-een-kunststof-dakkapel-te-plaatsen/